Špagety

8. října 2011 v 6:39 |  Recepty

Uvařit špagety umí snad každý. Každý máme svou vlastní nejlepší omáčku na ně. A neznám člověka, který by je nemiloval (protože v tom případě mu se někdo neuměl uvařit).



Moje bologneská omáčka
Ingredience:

  • 1 cibule
  • 1 česnek (může být i víc)
  • 500 gmletého vepřového
  • malá plechovka rajského protlaku *
  • dvě větší rajčata
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • 2 lžíce červeného vína (já dávám víc :-) )
  • 2 lžíce olivového oleje
* pokud nemáte protlak, použijte kečup podle chuti 4-6 lžic, pak ale přidejte ještě jedno rajče

Pozn: Omáčku je nejlepší vařit ve vysoké pánvi - woku

Postup:
Nakrájíme cibuli nadrobno, rozdrtíme česnek a všechno lehce osmahneme na olivovém oleji.
Přidáme maso, občasně mícháme, smažíme, dokud se neztratí růžová barva masa.
Přidáme rajčata, protlak a půl hrnku vody. Vaříme cca 7 minut, dokud rajčata úplně nezměknou.
Osolíme, opepříme, přidáme lžíci čerstvé bazalky (nebo zarovnanou lžíci sušené), a přilijeme víno.
Vaříme ještě asi 2 minuty.

A je to. Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama